La tercera Crida de David Bote

Al punt de les vuit, davant l'Ajuntament, inici solemne de la Festa Major i primera Dormida

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 24 Juliol 2017 16:13

La Crida de Festa Major 2016
S'ha acabat el compte enrere si ja som al dia 25 a la tarda. Els nervis i la il·lusió s'han apoderat dels carrers del Centre i les diferents figures del seguici esperen el volador per iniciar el curt trajecte fins davant de l'Ajuntament. Amb gran formalitat i puntualitat, al punt de les 20h, a La Riera no hi cap ningú més i l'Alcalde Bote dirigirà unes paraules a la ciutadania, que el que realment espera és que espetegui la traca i que tot es desencadeni.

És la Crida, l'acte definitiu pel qual comença la Festa Major. Just després de la traca i de les notes de l'Agrupació Musical del Maresme, al davant de l'Ajuntament s'hi veu la primera Dormida, el ritual pel qual les diferents figures fan els seus balls i acaben entrant a l'Ajuntament mentre la gent, assedegada de festa, s'hi resisteix. En Robafaves, com sempre, es farà pregar i ressonarà per primera vegada amb força el crit de 'No n'hi ha prou!' que tant propi és per aquestes situacions.

Pantalla gegant
La Crida és un acte al qual o s'hi va amb antelació o és difícil de tenir bon lloc davant l'Ajuntament. Si voleu evitar aglomeracions, una bona opció és la transmissió de m1tv o si no la pantalla gegant que s'habilita rere l'Ajuntament.

25 de juliol - Cap a la Crida
Diversos indrets, 19:45h
Crida de Festa Major
Ajuntament, 20h

Cap a la crida
Per Crida de Festa Major es coneix tant la totalitat de l'acte –que comença amb el 'Cap a la Crida'– com la intervenció de l'Alcalde en el mateix.
Antigament en aquest mateix escenari s'hi llegia un pregó de Festa Major que finalment va quedar proscrit. Només David Bote, en aquest cas, pren la paraula.