Borja Penalba: “Som irreverents però sempre intentem donar molt bon rotllo”

El duet valencià format per Mireia Vives i Borja Penalba oferirà avui el seu concert a la Plaça del Palau

  • Guillermo Cabello // Foto: cedida
  • Dissabte, 20 Juliol 2019 07:43

Les Santes 2019, 19 Mireia Vives

Borja Penalba i Mireia Vives formen una de les parelles més curioses del panorama musical valencià. Quan el 2016 van presentar el disc L’amor fora de mapa, alguns podrien haver pensat que els orígens completament diferents dels dos músics podrien fer que el nou treball no sonés del tot bé.

Ell, productor i guitarrista, venia del món de la música d’autor, mentre que ella, cantant, s’havia fet coneguda com a veu del grup de rap valencià Rapsodes. Tres anys més tard, venen a Mataró a presentar algunes de les cançons que inclourà el nou disc, que llançaran aquesta tardor.

Com va sorgir la vostra unió?

Mireia: Els dos vam coincidir en un concert a Palma, on ell va anar amb en Feliu Ventura, de qui era guitarrista, i jo, amb Rapsodes. Després vam treballar junts en una cançó d’Atupa on necessitaven una veu femenina. Aleshores en Borja em va burxar preguntant-me si a banda del hip-hop componia cançons. Li vaig escriure una cançó i ens va agradar el resultat. A partir d’aquell moment vam començar a fer cançons junts fins que vam tenir l’oportunitat de musicar catorze poemes del llibre L’amor fora de mapa, d’en Roc Casagran. D’allà va sorgir el nostre primer disc, que es diu igual.

Ara ja aneu pel tercer disc, que esteu finançant amb una campanya de micromecenatge. De moment heu doblat l’objectiu, com us sentiu?

M.: Sí, és una autèntica passada. El projecte val més del que demanàvem, que eren 11.000 euros, però en cap moment ens vam plantejar posar com a objectiu els 20.000 euros que ens feien falta. Però en veure que en cinc dies vam aconseguir el 100% del Verkami, vam veure que hi havia gent interessada en el nostre projecte i hi apostava. Estem agraïdíssims, i ara només podem invertir aquests diners en els mecenes i fer un bon treball.

Què podrem sentir en aquest nou àlbum?

M.: Aquest disc té cançons que hem anat tocant durant els últims anys: algunes són més antigues i d’altres més recents. La nostra intenció és posar totes aquestes cançons que toquem en els directes perquè no es perdin i així poder fer un impàs per caminar cap a cançons pròpies. Algunes són poemes d’amics, altres són d’en Papasseit, la Marçal, etc. D’altres són cançons que han nascut d’encàrrecs, com una sobre Joan Peiró.

Què veurem a Mataró el dia 20?

Borja: Serà una mostra del que fem, semblant al disc que traurem al setembre. És un recull de les cançons que hem anat fent durant els últims quatre o cinc anys, algunes estan enregistrades en L’amor fora de mapa o en Línies del cel elèctric, i d’altres apareixeran en el nou àlbum. És una barreja eclèctica del que hem treballat durant els últims anys.

"No ens acabem de sentir còmodes o definits per cap estil, i al final hem decidit encunyar un terme per al que fem nosaltres: 'punk d'autor'" - Borja Penalba

Dins de quin estil englobaríeu el vostre treball?

B.: Estil? No ens acabem de sentir còmodes o definits per cap estil, i després que ens fessin molts cops aquesta mateixa pregunta, vam decidir encunyar un terme per al que nosaltres fem. Li hem dit “punk d’autor”. Nosaltres fem el que ens ve de gust, el que necessitem per transmetre coses, i això passa de vegades per fer una cançó molt tranqui o un reggaeton, una ranxera o un bolero. Som irreverents però sempre intentem donar molt bon rotllo. L’important és que la gent s’ho passi bé i nosaltres també.

20 de juliol


Concert de Mireia Vives i Borja Penalba - Plaça del Palau, 21.30 h