La memòria com a eix central de la temporada estable del Monumental

El conjunt de la programació escènica de tardor treballa la difusió, la creació i la formació

  • Marta Gómez
  • Dijous, 29 Agost 2013 00:00

L'obra 'Barcelona' es veurà al Monumental

Ja es coneix la nova programació cultural de tardor de la temporada estable del Teatre Monumental. Així ho va fer públic el passat dimarts, dia 27, el regidor de cultura de Mataró, Quim Fernàndez. En el mateix acte es va presentar també la programació del cicle “De boca a orella” i el nou curs de l’Aula de Teatre. En el conjunt de les programacions escèniques es treballa –seguint la línia de les últimes edicions- en la vessant de la difusió, el de la creació i el de la formació. El Teatre Monumental ret homenatge, a més, a “les persones que contribueixen a recuperar, commemorar i fomentar els aspectes de la memòria”. I ho fa anomenant el cicle de concerts que conforma la seva nova programació amb el títol “teatre i memòria”.

La temporada estable del Monumental comença el dijous 29 amb l’espectacle “Barcelona” de Pere Riera i finalitzarà el 14 de desembre amb “Adreça desconeguda” de Lluís Homar. A més dels propis espectacles l’Associació Amics del Teatre Monumental han volgut programar diferents activitats paral·leles com ara la ruta literària a Arenys de Mar o les dues rutes organitzades per l’Ajuntament que fan referència a la memòria història.

Cicle de petit format

Can Gassol també serà escenari de la temporada d’enguany. Allà s’hi podran veure els tres espectacles del cicle “De boca a orella” que celebra la seva tercera edició. Els espectacles seran “Smiley, una història d’amor” de Guillem Clua, “El minotaure i Teseu” de Dídac Rocher i “Ivan i els gossos” amb segell del Teatre Lliure. Aquest cicle de petit format es creu que ha crescut gràcies als comentaris i opinions del públic que ha vist els espectacles i que així han donat nom al cicle: De boca a orella.

Potencial teatral

A partir del mes d’octubre començarà el  nou curs a l’Aula de Teatre de l’Ajuntament de Mataró. Un espai-escola teatrals que ofereixen fins a 18 cursos destinats a gent de totes les edats i per a un gran ventall de tècniques teatrals i de dansa. Aquest any i com a novetat, en destaquen els “Tastets teatrals”, unes introduccions a diferents gèneres teatrals que al curs anual no tenen cabuda.   

Record a Espriu

En commemoració a l’Any Espriu el Teatre Monumental també se suma als diferents actes d’homentge. Així és com, dins la temporada estable de teatre, el 27 d’octubre es podrà veure “Espriu!”, d’Oriol Broggi. Pel que fa al cicle “De boca a orella” la commemoració es farà amb la representació de l’espectacle “El minotaure i Teseu” en homenatge a l’obra d’Espriu “El caminant i el mur”.