‘Germans de Sang’ s’estrena en première a Mataró

Roger Pera encapçala el repartiment d’una nova versió remodelada

  • Mireia Biel // Foto: cedida
  • Divendres, 13 Setembre 2013 12:04

cultura, germans de sang

La nova adaptació de l’exitós musical ‘Germans de Sang’ s’estrena en ‘première’ a Mataró aquest cap de setmana. El mataroní Roger Pera encapçala el repartiment d’aquesta nova adaptació dirigida de nou per Ricard Reguant, que ha remodelat i adaptat l’obra altra vegada, 19 anys després. Mataró acollirà dues representacions aquest dissabte a la tarda.

El 20 de desembre, el Teatre del Raval de Barcelona acollirà ‘Germans de Sang’ per fer-hi temporada. Abans, però, la nova adaptació del mític musical de Willy Russell passarà per Mataró per fer-hi la seva estrena oficial. L’escenari del Teatre Monumental comptarà amb una doble funció el 14 de setembre a la tarda que servirà per presentar una nova versió dirigida per Ricard Reguant – igual que fa 19 anys – i amb un repartiment pràcticament idèntic que aleshores: Roger Pera i Sergi Zamora al capdavant i amb la nova incorporació de Virgínia Martínez, vocal del grup La Porta dels Somnis.

L’estrena d’aquesta obra a la ciutat representa el retorn de Roger Pera als escenaris mataronins. En una entrevista publicada a El Tot la setmana passada, l’actor va confessar que “estrenar ‘Germans de Sang’ a Mataró em fa por i em provoca emoció alhora”.

Una versió més íntima

Vint anys després de l’estrena del musical a Barcelona, Ricard Reguant renova l’adaptació que en va fer i presenta una versió més íntima. Es tracta, segons expliquen des de la companyia Circulant, “d’una nova fórmula de posada en escena on l’essència del musical recau en la interpretació de l’elenc”. Aquesta combinació de minimalisme i intimisme pretén “connectar des del primer instant amb l’espectador”. En definitiva, una versió actualitzada, tal com Pera explica, que assegura que “és una proposta moderna que ha costat dos anys que Russell acceptés”.

 Estrenada el 1994

‘Germans de Sang’ es va estrenar a Barcelona el 1994 sota la direcció de Ricard Reguant i Jordi Doncos a la part musical. Aleshores, l’obra va assolir unes xifres de públic excel·lent que la van portar a fer temporada al Teatre Condal i a fer una gira de sis mesos. El musical és un dels més populars, al costat d’altres títols com ‘Mar i Cel’.