Especial Tot Barris - Havana - Rocafonda (Edició 1885)

Llegeix i descarrega't l'Especial Tot Barris que hem preparat per a aquesta setmana!

  • Redacció
  • Divendres, 27 Setembre 2019 09:10

VISUALITZA L'ESPECIAL

DESCARREGA'T L'ESPECIAL

Especials 2017/2019, barris havana - rocafonda

En el Tot Mataró i Maresme del 27 de setembre al 3 d'octubre de 2019, trobaràs l'Especial Tot Barris: Havana i Rocafonda-Escorxador.

A mig camí entre el litoral mataroní i el nucli comercial del municipi, l'Havana és un barri amb personalitat pròpia. Amb 6.127 habitants segons el darrer estudi de població elaborat per l'Ajuntament de Mataró amb dades de gener del 2019, es tracta d'una zona en la qual la mitjana d'edat dels veïns voreja els 40 anys.

Rocafonda i el Palau són dos barris d'origen obrer que avui dia són epicentre de la diversitat per excel·lència a Mataró. Aquesta transformació els ha portat conseqüències positives, però també ha donat pas a conflictes en la convivència. És per això que els veïns lluiten per esdevenir una sola comunitat que pugui remar en una mateixa direcció i deixar enrere problemes com la inseguretat o la deixadesa.

Barri a barri - Rocafonda

El video més popular
Queda clar que una part de la població vol que les coses canviïn i que la percepció que té la societat dels barris de Rocafonda i el Palau faci un gir de 180 graus. Amb aquest objectiu treballa el grup de Facebook 'Rocafondeños por el Mundo', que fa unes setmanes va penjar un vídeo a les xarxes que ja s'ha fet viral. La cançó reivindica la part positiva de Rocafonda i ha tingut el suport d'un bon grapat de veïns. A més a més, també s'aprofita l'ocasió per reclamar al govern municipal i a la resta d'administracions una solució per frenar el conflicte i els episodis d'inseguretat al barri.

ESPECIAL TOT BARRIS L'HAVANA-ROCAFONDA - EDICIO 1885 (DEL 27 DE SETEMBRE AL 3 D'OCTUBRE DE 2019)