Albert Molina, voluntaris del món

És el director de l'empresa del Tecnocampus 'Cooperating Volunteers'

  • Mireia Biel // Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 14 Octubre 2016 00:00

Perfils 2014/2015, perfils-albert molina

 'Cooperating Volunteers' o el que és el mateix, fer possible el somni de fer un voluntariat a l'estranger. Això és el que fan des de l'empresa que va crear Albert Molina. Tot va començar fa sis anys quan va decidir llançar-se a l’aventura i marxar a Uganda a fer de voluntari.

“Apassionat com sóc del futbol, amb il·lusió i una mica de creativitat, vaig aconseguir que molts nens vinguessin a practicar futbol cadascun dels dies que jo vaig ser allà”, recorda. Una experiència que sens dubte li va canviar la vida i que el va portar a engegar una xarxa de voluntaris que avui ja porten el futbol a setze països del món.

“Fer un voluntariat et canvia la vida perquè et fa créixer com a persona, t’ofereix una panoràmica del món que no coneixies i et dóna una lliçó d’humilitat quan vius un temps en un país on la pobresa és una vivència”, relata Molina.

L’experiència, però, és tan forta i enriquidora, que el va portar a crear ‘Cooperating Volunteers’, una empresa situada al Tecnocampus que assessora i dóna suport a joves que volen fer una estada de voluntariat internacional.

El feedback sempre és positiu en tornar d’una experiència d’aquestes característiques, i més en gent jove, públic amb el qual treballen principalment. Molina comenta que “es tracta d’estudiants universitaris que aprofiten per aportar un valor afegit als seus estudis o bé que decideixen emprendre aquesta aventura per les dificultats d’entrar en el món laboral”.
Països com Uganda, Costa Rica, Equador o Tailàndia són destins habituals pels voluntaris, que solen destinar les seves estades a programes de cura d’infants, d’ensenyament o de sanitat. “L’important és ser valent, aportar el teu granet de sorra, sent sempre molt conscient que no podem canviar el món”, remarca.

“No hi anem a canviar-los, anem, sobretot, a aprendre molt d'ells"

Ensenyar, però també aprendre
"Quan vas a fer un voluntariat, has d'obrir molt la ment perquè sovint t'enfrontes a un xoc cultural molt gran i difícil de pair", assegura Molina, que recomana fer una estada "per conèixer altres maneres d'entendre la vida". "No hi anem a canviar-los, hi anem a ensenyar-los coses, però sobretot, a aprendre molt d'ells", sentencia.

APUNTS
Defineix-te: Porto un motor a dins molt potent
Un llibre: No llegeixo gaire
Una pel·lícula: 'La milla verde' de Frank Darabont
Un viatge: El primer a l'Àfrica, a Uganda
Un referent: Molta gent que he conegut
Un repte: Obrir un centre de rehabilitació de drogues