El Mataró Feimat jugarà un any més a lliga EBA

Els grocs derroten a domicili el Sitges en el partit de tornada de l'eliminatòria de permanència

Després de la victòria per un sol punt aconseguida al partit d'anada, els nois de Charly Giralt es jugaven la salvació al partit de tornada al Pins Vens de Sitges. Pràcticament només els valia la victòria, així que l'havien de buscar des del primer minut.

Un partit que va respirar tensió des de l'inici, amb atacs feixucs i molta dificultat per anotar. Malgrat tot, els mataronins van realitzar el seu millor bàsquet de l'enfrontament durant aquest quart, aconseguint les primeres rendes en el marcador, que al final del primer període reflectia un 12 a 18.

En el segon quart del partit encara costaria més anotar. Els grocs ho van patir i només van aconseguir sumar 10 punts, el seu rival, no gaire millor, en va anotar 13, així que el partit marxava als vestuaris amb completament tot per decidir-se, 25 a 28.

La defensa marca el camí de la permanència

A la represa, era molt important sortir molt intensos a la pista i, tot i que ofensivament les coses no sortien de la millor manera, la defensa mataronina anul·lava el conjunt del Garraf, deixant-los amb només 8 punts i aconseguint escapar-se fins als 8 al final del període, 33 a 41, i la permanència ja començava a fer-se realitat.

A l'últim quart, els mataronins van ser capaços d'aguantar els intents locals de reaccionar, mentre Serratacó es convertia, com no podia ser d'altra manera, en el gran estilet ofensiu groc cada cop que el partit es complicava.

Als últims minuts, mentre el Sitges ja buscava la remuntada a la desesperada, els mataronins encara eren capaços de superar els 10 punts de diferència en el marcador i permetre, ara ja sí, a la banqueta saltar d'eufòria un cop aconseguida la permanència a Lliga EBA.

Així doncs, el Mataró Feimat posa punt i final a una temporada amb dues cares molt diferenciades, i molta experiència per a uns jugadors que, pràcticament tots, s'estrenaven a la categoria.

Basquet Sitges 45 – Mataró Feimat 56

Mataró Feimat: Diallo (5), Guallar (-), Serratacó (21), Cabrera (7), Rodríguez (-), Ventura (-), Ariño (6), Romero (14), Espiga (-), Tardio (3) i Miralles (-). 16 de 34 en tirs de 2, 3 de 17 en tirs de 3 i 15 de 21 en tirs lliures.
Parcials: 12-18, 13-10, 8-13 i 12-15.

VÍDEO DE LA CELEBRACIÓ: @francescandres