Diumenge gran derbi de 2a Catalana al Municipal del Centenari

CE Mataró i UD Cirera s'enfronten per cinquena vegada en partit oficial en aquest camp

El proper diumenge dia 8 de gener a les 16:30 hores torna el futbol de 2a Catalana amb un gran derbi al Municipal del Centenari entre CE Mataró i UD Cirera que, tot i la rivalitat entre els dos equips, serà només el cinquè partit oficial entre els dos equips  en la seva història al terreny de joc de l’equip groc-i-negre.

ELS QUATRE ANTECEDENTS HISTÒRICS

90-91 1a Regional   CE Mataró - UD Cirera  0-2
Es va jugar el dia 16 de desembre del 1990. El Mataró era 9è a la classificació amb 15 punts i el Cirera era 6è amb un punt més.
CE MATARÓ: Lancho, Juàrez, Expósito, Nacho, Mármol, Ramos (Fernàndez), Mariano, Roberto, Alfa, Elías i Roland. L'entrenador era Samblás.
UD CIRERA: Masferrer, Ramón, Manolo, Teruel, David, Marcos, Jiménez (Alba), Villa, Biri, Cristóbal i Rafa Donoso (Leiva). L'entrenador era Francisco Cortés.
La primera part va acabar sense gols i només començar la segona el Mataró es va quedar amb deu per expulsió del capità Expósito. De seguida, als 56', va marcar Rafa Donoso, i als 71' una centrada de Biri la va introduir en pròpia porta Ramos.

91-92 1a Regional   CE Mataró – UD Cirera 0-2
Es va jugar el dia 17 de novembre del 1991. El Mataró era 3r amb 12 punts i el Cirera 12è amb 7 punts.
CE MATARÓ: Moner, Colorado, Cámara, Moisés, Espósito, Ramos, Sancho (Galcerán), Agustñi, Ricky (Guerrero), Nacho, Roland (García). L'entrenador era Juan Moscoso.
UD CIRERA: Salva, Sanz, Guañes, Teruel, David, Marcos, Rafa, Slba, Villa, Gorreta, Xaudraó (Gonzàlez). L'entrenador era Francisco Cortés.
Després d'una primera part sense gols l'equip visitant va fer valer la seva bona defensa, el treball de Villa i Marcos al mg del camp, i el contraatac per superar l'equip groc-i-negre. Va marcar tots dos gols Gorreta de penal, el primer els 60' i el segon ja en temsp afegit.

13-14 2a Catalana   CE Mataró – UD Cirera 0-3
Es va jugar el dia 12 de gener del 2014. El Mataró hi arribava en 4t lloc amb 25 punts i el Cirera en 10è en 17è.
CE MATARÓ: Pedro López, Antonio Pérez, Koke (Pintor), Dani Prieto, Abel Moreno, Baba, Parri (Yustos), Dídac Bancells, Óscar Bas (Jaume Gras), Sergio Cobo (Adán Nevado), Marc Arañó. L'entrenador era Jose M. Polo.
UD CIRERA: Toni Rodríguez, Héctor Urbano, Miguel Fernàndez, Albert Sànchez (Remo), Sergio Corrales, Albert Rubio, Adrian Redondo "Fiti", Medina (Serrano), Cristian Fernàndez, Dani Gutiérrez (Ángel Vega) i Javi Bustos (Aleix Tarrés "Peque"). L'entrenador era Dani Murillo.
El partit va tenir uns prolegòmens emotius amb homenatge al president Albert Gibert, que havia mort a finals del 2013. També es va inagurar la placa amb el nom del Camp Municipal del Centenari.
Sobre el camp només va existir un equip que va ser el cirerenc i que a la primera part va deixar resolt el partit amb gols de Medina (11'), Albert Sànchez (26') i Alberto Rubio (43').

14-15 2a Catalana   CE Mataró – UD Cirera 4-1
Es va jugar el dia 15 de març del 2015. El CE Mataró era líder amb 53 punts i anava camí de l'ascens, i el Cirera era 8è amb 31 punts.
CE MATARÓ: Pol Andiñach, Lluís, Pintor (Koke), Isma, Willy, Parri (Dídac), Fiti, Aitor Gonzàlez (Landi), Marc Arañó (Uri), Bustos (Víctor Hernàndez), Cristian. L'entrenador era Jose M. Polo.
UD CIRERA: Carrión, Isaac, Alberto Sànchez, Fran (Peque), Remo, Ángel Vega (Carlos Gómez), Pau Hernàndez, Augusto Campos (Jesús Maldonado), Ibu (Joel), Demba. L'entrenador era Dani Murillo.
Després del tempteig inicial, als 20', va arribar un penal a favor de l'equip local que Aitor va transformar en el 1-0. Poc després Remo va veure la segona groga sent expulsat. Però això va servir de revulsiu a l'equip visitant que va posar a prova a Pol que va fer dues intervencions sensacionals.
A la represa el Cirera es va mostrar valent, tot i jugar amb deu, i el Mataró va aprofitar els espais. Als 55' Cristian va fer el 2-0, i als 62' Aitor va decidir el partit amb un gol de falta directa. Joel va reduir als 78' i Lluís va fer el gol definitiu als 85'.

El balanç fins ara és favorable al Cirera

Com es pot veure el balanç és clarament favorable a l’equip cirerenc que en les tres primers visites no va encaixar cap gol i es va emportar tres triomfs. Això va canviar fa dues temporades, la de l’ascens del Mataró a 1a Catalana, en un partit que va acabar amb golejada local, una mica afavorida pel fet que el seu rival va jugar molt tota la segona part del partit amb 10 jugadors.

Derbi Mataro-Cirera

Aquesta va ser la tercera victòria consecutiva de l’equip groc-i-negre davant el Cirera, ja que també havien guanyant al Municipal del Cirera a la primera volta (1-2) i a la segona volta de la temporada anterior (0-1).

Ara 15 punts separen els dos equips

Ara els dos equips estan separats per 15 punts, amb els groc-i-negres lluitant per l'ascens i els cirerencs per la permanència. El Mataró a casa ha jugat 7 partits i n'ha guanyat 5 i n'ha empatat dos, amb 9 gols a favor i 3 en contra. El Cirera a fora ha jugat 7 partits, amb 4 derrotes i 3 empats, amb 7 gols a favor i 16 en contra.

La 17a jornada completa (8 gener)

Llefià- Fundació Grama
Lloreda- Badia
Guineueta- Carmelo
Canyelles- Martinenc B
PREMIÀ DE MAR- Esp.Can Pi
SANT POL- LLAVANERES
Sarrià- Sant Adrià
CE MATARÓ- UD CIRERA
Europa B- Besos BV

I la classificació està així: Fundació Grama 33, CE MATARÓ 31; Guineueta 29; Llefià 27; Besós BV 26; Sant Adrià 25;  Sarrià 24; SANT POL 23; LLAVANERES 22; Europa B 21; PREMIÀ 19; CIRERA, Lloreda, Canyelles 16;  Martinenc B, Badia 14; Esp Can Pi 13; Carmelo 7.

El juvenil del CE Mataró rep el Nàstic B

L‘equip juvenil del CE Mataró que juga a la Lliga Nacional rep el dissabte a les 17:30 hores el Nàstic de Tarragona B, equip amb el que està empatats a 17 punts en l’onzena plaça.