Decepció al Municipal del Centenari: el CE Mataró es queda sense ascens

El partit ha començat bé amb gol de Palanco, però els visitants han empatat abans del descans i han sabut jugar les seves cartes a la represa perdent un munt de temps

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Diumenge, 11 Juny 2017 23:15

Futbol CE Mataró - Valls

No ha estat possible. No hi ha hagut remuntada en la tornada de la promoció davant el Valls i el CE Mataró es queda sense l'anhelat ascens a 1a Catalana. Després d'una molt bona temporada, en la qual es va fregar l'ascens directe, l'equip groc-i-negre es queda sense premi.

Futbol CE Mataró - Valls

El guió comença bé, amb gol de Palanco

I la veritat és que el guió d'avui havia començat de forma perfecta. El Municipal del Centenari registrava la millor entrada en moltíssim temps, rondant possiblement els dos milers d'espectadors, molts dels quals tornaven al camp després de llarga absència i amb la il·lusió de poder celebrar l'ascens. I l'equip local ha començat bé davant un Valls que no s'acabava de trobar en un terreny de joc de dimensions bastants més grans que el seu. El Mataró dominava i davant la defensa avançada dels visitants buscava pilotes llargues cap als extrems i anava arribant a l'àrea rival. I en una jugada començada a la dreta per Ricky, la pilota ha arribat a Aitor a l'esquerra que ha centrat de forma perfecta perquè Palanco rematés de cap a la base del pal fent el primer gol del partit.

Amb el gol, el Mataró recula i rep l'empat

Però els de l'Alt Camp han passat a dominar el centre del camp, on Fiti i Parri, molt sols a la zona central, es veien impotents per a frenar les ofensives visitants. I l'equip local ha anat reculant. I a la mitja hora el Valls ha estavellat una pilota al pal. L'equip groc-i-negre estava ofegat, amb els visitants penjant pilotes a l'àrea, amb faltes, córners i fores de banda, i al final ha arribat l'empat, amb una rematada de cap de Giró, que ja havia fet el segon a Valls de la mateixa manera. I així, amb empat, s'ha arribat al descans...

Exhibició de pèrdua de temps del Valls a la segona part

Fins a aquell moment el partit havia semblat el de l'anada, primer amb gol local i empat visitant a la mitja hora. Però amb una diferència important, en aquella ocasió el Mataró ja s'havia quedat en inferioritat. I tot i això va buscar el gol del triomf a la segona part... Avui no ha fet el mateix el Valls, que a la segona part ha fet tota una exhibició de pèrdua de temps (que comptabilitzada arribava als 10 minuts) davant la total permissivitat arbitral, que al final només ha estat capaç d'allargar quatre minuts.

Futbol CE Mataró - Valls

El Mataró ho ha intentat, millorant la seva prestació amb Óscar i després amb Bustos, però no ha estat al nivell suficient per superar la molt ben plantada línia de cinc defenses de l'equip rival. Molt poques ocasions de gol, un parell de xuts des de fora de l'àrea, una doble de Fiti i Ricky que han topat amb un defensa i el porter, i una centrada de Bargalló a la qual Palanco no ha arribat per pèls sobre la ratlla de gol.

Alberto Encinas no s'ha decidit a arriscar amb una defensa de tres, potser pensant que el segon gol podia arribar en qualsevol moment, i que, en canvi, un segon gol del Valls ho deixava tot decidit. I han anat passant els minuts i el gol no ha arribat. I els molts aficionats locals presents avui al Municipal del Centenari han hagut de veure com els vallencs celebraven l'ascens.

I és una llàstima perquè en el global de l'eliminatòria tampoc es pot dir que el Mataró hagi estat inferior. El fet clau possiblement ha estat que la tercera part de la promoció l'equip groc-i-negre l'ha jugat amb un home menys (una hora de tres, per l'expulsió de Marcelo a Valls), i això en una eliminatòria igualada com aquesta ha acabat pesant molt.

Tocarà tornar-ho a provar la temporada vinent... Endavant CE Mataró!!

Futbol CE Mataró - Valls

CE MATARÓ 1-1 VALLS

CE MATARÓ: Joel, Willy, Kiku, Rueda, Isma, Fiti (Ariño 84'), Parri (Óscar 46'), Ricky (Bustos 60'), Rodri (Bargalló 46'), Palanco i Aitor.
GOLS: 14' PALANCO (1-0); 32' Giró (1-1).