Alberto Aybar: “Necessitem que la ciutat s'impliqui amb el club”

Entrevistem el nou entrenador del CE Mataró just abans de començar al nova temporada

  • Divendres, 01 Setembre 2017 12:08

 

Presentació Alberto Aybar

 

Fa poc més de dos mesos el CE Mataró es quedava sense ascens a Primera Catalana després de perdre l'eliminatòria de promoció amb el Valls. Després del cop moral que va suposar no aconseguir el premi de l'ascens, el conjunt groc-i-negre està a punt d'afrontar l'inici d'una nova campanya a Segona Catalana, un altre cop amb la vista posada a l'ascens i, per fer-ho possible, el club ha apostat per la contractació d'Alberto Aybar "Peque" com a tèc-nic del primer equip, just després d'haver-se retirat com a jugador.

Després de no aconseguir-ho la temporada passada, se suposa que l'objectiu és l'ascens, no?

Sí, està clar que un club com el Mataró ha de lluitar per l'ascens de categoria, no pot ser d'altra manera. Això sí, hi haurà dificultats, perquè tampoc som el pressupost més elevat de la categoria i juguem en un grup molt competitiu i difícil.

Sembla que l'equip manté el bloc. Com ho veus? I els reforços que aporten?

La base ja era molt bona i això ja va molt bé. Ens ajuda a l'hora de treballar i conjuntar-nos el fet de mantenir bona part del grup. Pel que fa als nous reforços aporten frescor, que sempre és important, i ens milloren el nivell de l'equip. També s'ha de reconèixer el bon treball del tècnic anterior [Alberto Encinas]. Tot aquest conjunt de circumstàncies ens farà millorar com a equip.

La plantilla ja està completada? S'ajudarà de juvenils?

Ara mateix falta un jugador per doblar posicions i aquesta és la idea que tenim per acabar de configurar la plantilla. Que tots els jugadors puguin jugar i se sentin importants, així el beneficiat és l'equip. I si cal algun cop, i veiem algun juvenil que s'ho està treballant i creiem que ens pot ajudar al primer equip, també hi recorrerem, sí.

Quins són els principals rivals del grup?

A priori és un grup complicat i competitiu, tot i que l'Hermes i el Masnou, que han baixat de 1a Catalana i tenen un pressupost molt alt, segur que estaran al capdavant. També hi ha altres equips que ja estaven al grup, com el Guineueta, el filial del sant Andreu i el Montcada. A més a més que, com sempre, algun altre rival amb el qual inicialment no hi comptes.

Algun aspecte que intentis inculcar a la plantilla per aconseguir l'objectiu que no es va poder assolir l'any passat?

M'agrada que sigui un equip intens defensivament i compacte. Vull que l'equip jugui a futbol i, sobretot, que tingui una identitat competitiva. Com a jugador crec que transmetia tots aquests valors, i ara com a entrenador vull que els meus equips també els tinguin.

Tot just fa tres mesos que et retiraves com a jugador. Com portes la transició a la banqueta?

La transició la sento amb naturalitat. La veritat és que la temporada passada ja tenia una edat i el de la retirada és un plantejament que cada cop m'anava fent més sovint. Finalment van sortir les circumstàncies per poder entrenar a aquí i, de moment, estic molt content. Algun cop pots tenir nostàlgia, sobretot en alguns partits quan veus la pilota rodant, però, sense remordiments per haver pres la decisió.

Quin factor creus que serà important per al club per aconseguir els objectius?

Necessitem el suport de l'afició i de la gent de la ciutat, que es facin socis del club. També hem d'aconseguir que més empreses hi col·laborin perquè és bàsic. Si realment es vol aconseguir que l'equip estigui on es mereix, cal l'ajuda il'esforç de tots. La principal carència que té el Mataró avui en dia són els diners, i en el món del futbol sense diners és molt difícil poder pujar i, si s'aconsegueix, mantenir la categoria posteriorment. Mataró és una ciutat gran, amb tradició futbolera, que mereix tenir l'equip més amunt.