El Mis Ibérica no pot fallar a casa amb el Calafell

Les opcions de permanència del CH Mataró a Ok Lliga passen per guanyar aquest partit

Ho mataro-cerceda

Partit molt important aquest dissabte a les 20:30 al Jaume Parera i León, ja que el Mis Ibérica rep un rival directe en la lluita per la permanència, el Calafell, i no pot fallar si vol seguir pensant en jugar a OK Lliga la temporada vinent.

El Calafell té ara mateix vuit punts més que els mataronins, i a fora tan sols han guanyat un partit, però n’han empatat quatre a pistes complicades com la de l’Alcoi o el Reus. I cal recordar que és l'equip que ha derrotat de forma més clara l'equip mataroní quan a la primera volta li va clavar un 6-0, i per tant els homes de Vadillo hauran de sortir molt concentrats per endur-se els tres punts. Un cop més no faltarà el suport del Front Mataroní, que ha de ser el sisè home per imposar-se al rival.

El Calafell havia visitat el pavelló Jaume Parera ara fa poc en dues ocasions a 1a Estatal amb victòria visitant 3-6 la temporada 10-11 i empat a 3 gols la temporada 09-10. Però per trobar un partit entre mataronins i calefellencs a la màxima categoria ens hem de remuntar a l'època d'Esport Ciclista Mataró fins la temporada 1972-73 amb victòria local per 3-1. En aquella època el Calafell era equip habitual a la Divisió d'Honor però sempre havia caigut derrotat aquí.
A part d'aquest 3-1 de la temporada 72-73, en la qual Esport Ciclista Mataró va baixar, tenim un 5-1 la temporada 71-72, i també un 4-0 la temporada 1967-68, quan la 1a Divisió encara es jugava a nivell català. El per què de l'absència del Calafell entre 1968 i 1971 la veurem ara...

L'enfrontament més destacat va ser a la Copa

Aquella mateixa temporada 67-68, quan l'equip mataroní ja s'havia proclamat campió de 1a Divisió (que encara es jugava a nivell català) i després de la "Liga Nacional" que es va jugar en fase final de concentració al Palau d'Esports de Barcelona, i també havia caigut eliminat de la Copa d'Europa davant el Reus Deportiu, en una eliminatòria amb molts incidents, es va jugar la Copa del Generalísimo, que era la que donava l'accés a la Copa d'Europa.
Després que EC Mataró eliminés el FC Barcelona a quarts de final es va trobar amb el Calafell, que havia quedat 4t a la lliga. Al partit d'anada jugat a Mataró el resultat va ser de 7-2 favorable a l'equip mataroní, però a la tornada a Calafell es va viure un ambient indescriptible, amb el públic local insultant, escupint, i tirant de tot als jugadors mataronins, que rebien també a la pista la duresa dels jugadors locals. El partit va acabar amb 6-1 i a la pròrroga l'equip tarragoní va acabar guanyant per 9-2, deixant fora EC Mataró de la possibilitat de tornar a jugar a Europa.
El més curiós va ser que la Federació va sancionar el Calafell amb un any de suspensió sense poder jugar cap competició, va sancionar la seva directiva, el seu entrenador i tres jugadors i va inhabilitar l'àrbitre... però no va tocar el resultat i EC Mataró quedà eliminat!

22a Jornada - 21 de febrer

CH MATARÓ - Calafell
Igualada - Alcoi
Noia - Vilafranca
Vendrell - Cerceda
Reus Deportiu - Tordera
Vic - Voltregà
Liceo - Manlleu
FC Barcelona - Lleida