Tarragó, Bach i Graupera subcampiones del món júniors

La selecció estatal júnior femenina de waterpolo amb tres mataronines a les seves files es penja la medalla de plata al Mundial de Grècia

Bach i TarragóRoser Tarragó, Marta Bach i Carla Graupera s’han proclamat subcampiones del món júniors amb la selecció estatal al Mundial disputat a la ciutat de Volos (Grècia). El combinat espanyol va perdre la final del torneig 9-7 davant la potent selecció dels Estats Units que va imposar el seu major poder físic. El bronze va ser per a la selecció amfitriona de Grècia que va superar a la final de consolació Rússia per un ajustat 7 a 6. La mataronina Roser Tarragó ha acabat la competició com a màxima golejadora del torneig.

La final ben aviat va semblar posar-se de cara pel conjunt nord- americà que al descans ja guanyava 6 a 2. A la primera part les americanes van fer valer la seva superioritat física tant en defensa com en atac davant un combinat estatal molt erràtic en atac. Les espanyoles només van transformar en gol un dels cinc atacs que van tenir en superioritat numèrica.

Carla Graupera

A la represa la selecció estatal comandada en atac per Roser Tarragó es va posar a només un gol en el marcador gràcies a un parcial de 0 a 3. Abans d’acabar el tercer període els Estats Units van perforar la porteria espanyola i van agafar un avantatge de dos gols (7-5).

Només començar el darrer quart Tarragó va tornar a retallar diferències (7-6), en els atacs posteriors la selecció estatal hauria pogut empatar el matx, però va faltar encert i els Estats Units no van donar més opcions i amb dos gols consecutius (9-6) van encarrilar la final. Al final 9 a 7 i victòria dels Estats Units, una de les potències del waterpolo femení i plata per a les tres jugadores del CN Mataró.

ESTATS UNITS - ESPANYA 9-7

ESPANYA: Patrícia Herrera; Laura Vicente; Anni Espar, Carla Graupera, Roser Tarragó (4), Irene González, Clara Espar (3), Beatriz Ortiz, Marta Bach, Nar Pastor, Paula Chillida, Judith Forca, Maria Sánchez.
PARCIALS: 2-1, 4-1, 1-3, 2-2 (9-7).

El camí fins a la final

Abans d’arribar a la gran final, el combinat estatal va començar la seva participació perdent en el primer partit 8 a 5 davant l’amfitriona Grècia, després va superar el Canadà 18-8 passant la fase prèvia com a segona de grup, Això va fer que Espanya hagués de disputar una eliminatòria de vuitens de final on va superar sense problemes Nova Zelanda per 17-5.  Més complicat va ser el partit de quarts de final davant Austràlia on el combinat estatal es va imposar per un ajustat 8-7.

A semifinals el rival va ser la poderosa selecció russa, després d’un matx molt igualat l’equip espanyol es va emportar la victòria per un ajustat 9 a 8. Després, a la final, es va perdre davant els Estats Units, un combinat que s’ha mostrat molt superior a tota la resta d’equips del torneig.