El somni es fa realitat: La Sirena CNM a la Final Four europea

En un extraordinari partit ha guanyat l'UVSE Budapest per 12-8 remuntant clarament el 10-9 de l'anada

• Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dissabte, 11 Març 2017 20:25

La Sirena CN Mataró ha aconseguit fer realitat el seu somni: jugarà la Final Four de l'Eurolliga. En un extraordinari partit ha superat per 12-8 l'UVSE Budapest, el subcampió d'Europa, que havia estat el seu botxí la temporada passada. I així ha remuntat clarament el 10-9 de l'anada a Budapest, ficant-se entre els quatre millors equips d'Europa junt amb el CN Sabadell, el Kirishi i l'Olympiakos del Pireu.

Waterpolo fem La Sirena CNM - Budapest

L'ambient al Sorrall ha estat sensacional, per a un partit que farà història, ja que ha permès que un equip mataroní es fiqui per primera vegada entre els quatre primers de la màxima competició europea. I de fet aquest ambient, i després aquest triomf, ha vingut forjat per aquell extraordinari final del partit jugat a Budapest on es va remuntar un 10-4 advers, per acabar amb un 10-9, que va donar molts ànims per aconseguir la gesta i fer realitat el somni.

El partit d'avui ha estat dur des del primer moment, amb defenses molt fortes i rebent moltes exclusions per part de la parella arbitral, que han posat el llistó força baix. Ni més ni menys que 34 (18 locals i 16 visitants) se n'han vist al llarg del partit, amb 6 jugadores eliminades abans del final per haver-ne rebut tres.

La Sirena ha començat molt bé amb gol de Marina Zablith i, tot i que les hongareses han empatat de seguida, Laura López i Clara Cambray ben aviat han posat dos gols d'avantatge. I després l'equip local ja ha anat sempre per davant. Al final del primer quart d'un gol (4-3).

La Sirena CNM - Budapest

L'inici del segon quart ha mostrat una Debby Willemsz espectacular sota pals, amb un nivell que ha anat mantenint fins al final. I al final del segon quart l'equip mataroni guanyava de dos (6-4), per marxar al descans ja amb avantatge a l'eliminatòria.

Però el partit s'ha decidit en el quart en què se solen decidir, en el tercer. I en ell les sirenes ho han brodat. Laura López ha fet un golàs per pujar la diferència als tres gols (7-4), replicat ràpidament pel rival. Però Ciara Gibson ha trencat uns minuts de sequera amb un golàs, i en els dos darrers atacs Clara Cambray i Zoe Arancini han  posat el 10-6 al marcador, que ja ha permès encarar el darrer quart amb molta confiança.

En el darrer tram l'equip de Florin Bonca ha continuat defensant amb gran intensitat, tot i acabar perdent tres jugadores per tres exclusions, i en atac ha sabut superar la pressió desesperada de les hongareses. I de seguida ha aconseguit augmentar la diferència als cinc gols. El tram final, ja ha estat de celebració d'un públic entregat, davant un equip hongarès important: "Alé, alé, alé, un dia de partit, anem tots al Sorrall, lluint colors de gala, lluitant fins al final, casquet, barnús i bola, a tot cor cridaré, Mataró La Sirena, sempre t'animaré".

170312Wa_Celebració

LA SIRENA CN MATARÓ - UVSE BUDAPEST 12-8 (global 21-18)

LA SIRENA CN MATARÓ: Debby Willemsz (12 aturades), Liana Dance, Zoe Arancini (3), Marina Zablith (1), Alba Bonamusa, Clara Cambray (2), Ciara Gibson (2), Marta Bach, Ona Meseguer, Laura López (4), Júlia Nieto, Júlia Soler i Cristina Terrado (ps). 12 gols de 20 xuts, de 34 possessions. 18 exclusions. 7 de 16 en jugades de superioritat.
UVSE BUDAPEST: Gangl (3 aturades), Czigany (1); Van der Sloot, Kisteleki, Szucs, Keszthely (3), Hertzka, Kovesdi, Toth (2), Csabai (2), Kuna, Takacs, Maczko. 8 gols de 26 xuts, de 40 possessions. 5 de 18 en jugades de superioritat.
PARCIALS: 4-3, 2-1, 4-2, 2-2.
MARCADOR: ZABLITH xut exterior (1-0), Keszthely exterior (1-1), LÓPEZ superioritat a la boia (2-1); CAMBRAY exterior (3-1), Toth superioritat (3-2); LÓPEZ superioritat a la boia (4-2) Csabai superioritat (4-3) final 1r quart; ARANCINI superioritat exterior (5-3); Toth superioritat (5-4); GIBSON exterior (6-4) final 2n quarta; LÓPEZ superioritat exterior (7-4); Csabai exterior (7-5); GIBSON exterior (8-5); Keszthely superioritat (8-6); CAMBRAY boia (9-6); ARANCINI exterior (10-6) final 3a quart; ARANCINI superioritat exterior (11-6); Czigany superioritat (11-7); LÓPEZ superioritat boia (12-7); Keszthely exterior (12-8).