El somni de La Sirena CN Mataró topa amb les russes

L'inici de l'equip amfitrió ha estat letal, amb un 3-0 en tres minuts, i l'equip mataroní ja ha anat sempre a remolc

La Sirena CN Mataró jugava avui el partit més important de la seva història, tota una semifinal de l'Eurolliga. Però tenia un repte molt complicat, tothom ho sabia, ja que s'enfrontava a l'equip amfitrió. Un equip que ha jugat 10 de les 12 darreres finals a quatre, i que ha quedat 5 vegades subcampió d'Europa i que organitzen a casa seva buscant el títol d'una vegada per totes.

170428Wa_AtcaKirishi

El Kirishi es mostra letal en els dos primers quarts

Tot i això les sirenes anaven animades amb ganes de donar la sorpresa. Però el Kirishi ha sortit en tromba i en tres minuts ha fet pujar el 3-0 al marcador tallant una mica les ales a l'equip mataroní, que tot i això ha entrat de nou en el partit amb el 3-2, amb gols de Meseguer i Dance. Però dos gols més de les russes han fet que al final del primer quart mantinguessin la diferència que havien aconseguit (5-2).

De sortida en el segon quart les russes han tornat a posar el "turbo", amb contres i xuts espectaculars davant els quals l'holandesa Debby Willemsz no podia fer res. Ben al contrari que la portera russa Karnauk que ho aturava quasi tot a l'altre costat de la piscina, i la diferència al marcador ha pujat fins al 7-2. I després els 5 gols es mantenien al descans 9-4.

Infructuosa reacció mataronina

En el tercer quart la diferència ha pujat als 6 gols (11-5), i el tècnic rus ha començat a reservar una mica les jugadores veient la final a prop, i La Sirena no s'ha rendit i ha retallat dos gols al final del tercer quart (11-7).

170428Wa_AturadDebby

En el darrer quart han començat a passar els minuts amb els dos equips acusant l'esforç i amb dificultats per superar les defenses. Les russes estaven bloquejades en atac davant la millora defensiva de La Sirena i de Debby que s'anava entonant. I en canvi sí que ha marcat Ona Meseguer, quan encara quedaven quatre minuts, i això ha semblat donar esperances. Però les russes han especulat molt, allargant els atacs i el marcador ja no s'ha mogut més.

170428Wa-GolOna

La "final catalana", contra el Sabadell, serà la de consolació

I així l'equip mataroní ha acabat perdent, però donant una bona imatge (el parcial dels dos darrers quarts ha estat de 2-4), amb la cara ben alta, i amb esperances de poder aconseguir demà el tercer lloc.

Serà aquest dissabte les 15.30 hores i el rival, l'actual campió d'Europa, el CN Sabadell, que ha acabat perdent als penals un partit que guanyava per 5-1 al descans. Les gregues han empatat a 7 al final del partit i en els penals s'han imposat per 4-2.

KIRISHI 11-8 LA SIRENA CN MATARÓ

KIRISHI: Karnauk, Zubkova (2), Prokofyeva (4), Simanovich, Kurochkina (1), Krimer (1), Glyzina (2), Kirilcheva (1), Khamzaeva, Soboleva, Ivanova, Ryzkova, Lukina. 11 exclusions. 3 gols en superioritat.
LA SIRENA CN MATARÓ: Debby Willemsz, Liana Dance (2), Marina Zablith, Alba Bonamusa, Marta Bach (1), Ona Meseguer (3), Ciara Gibson, Clara Cambray, Laura López (2, 1 de p.), Zoe Arancini, Maria Bernabé, Júlia Soler, Cristina Terrado. Ha descansat Júlia Nieto. 10 exclusions. 3 gols en superioritat.
PARCIALS: 5-2, 4-2, 2-3, 0-1.

DECLARACIONS DE FLORIN BONCA

"Sabíem que el Kirishi és un gran equip i avui ens ha fet molt mal al contraatac. Al principi del partit hem estat molt despistades en defensa i hem encaixat massa gols. Després nosaltres hem millorat, però el Kirishi ha continuat marcant i no hem pogut entrar al partit, no hem pogut posar-nos a un o dos gols i ja no ha estat possible"