El Quadis CNM frega el miracle davant el Barceloneta

Ha aconseguit treure un punt davant el líder i actual campió, que ho havia guanyat tot fins ara

• Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Diumenge, 22 abril 2018 00:21

Dèiem, en la prèvia de l'última jornada de la fase regular, que feia falta quasi un miracle perquè el Quadis CN Mataró pogués mantenir el quart lloc en l'última jornada de la fase regular. Rebia el Barceloneta, el gran campió, al qual no s'ha pogut derrotar a Mataró des de fa 18 anys. I en els 22 últims partits només s'havia pogut treure un empat, i d'això feia ja fa set anys.

Waterpolo Quadis CNM - Barceloneta

Però l'equip de Beto Fernàndez, en un dels millors partits dels últims temps, ha fregat aquest miracle, repetint l'empat a 8 de fa set anys. Tot i això, aquest empat tant meritori, que hauria de valer més... però només val un punt, no serveix per poder mantenir el quart lloc, que passa a mans del Club Natació Barcelona, que no ha fallat a Tenerife. Els dos equips queden igualats al final a 40 punts, però els cenebistes passen per davant pel golaverage particular (6-6 a Mataró i 8-6 a Barcelona).

L'equip local, tot i sortir amb la baixa molt important d'un gran defensor com és Víctor Fernàndez, ha començat molt mentalitzat i ha frenat la previsible sortida en tromba dels mariners. Després ben aviat els àrbitres han fet fora Àlex Codina per protestar, però tot i això el Quadis ha tingut el partit igualat en tot moment, amb un Mario Lloret estel·lar sota pals. Fins al punt que al llarg del partit el marcador ha registrat tots els empats possibles fins el 8-8 final, i això vol dir que la diferència a favor d'un equip o d'un altre mai ha sigut superior a un gol.

El Barceloneta sempre havia estat el que havia anat per davant, però un sensacional tercer quart ha posat el Quadis per davant per primera vegada al final del tercer quart, amb gols de Lluc Bertran, Germán Yáñez i Ramiro Veich. I en l'últim ha aguantat la pressió i després de l'empat mariner, s'ha tornat a posar per davant (8-7), però a dos minuts del final l'equip visitant ha establert l'empat que seria ja definitiu.

El Quadis ha tingut una jugada d'home de més que ha aturat el porter visitant i després encara Ramiro ha xutat al pal. En el darrer atac, Beto Fernàndez, tenint en compte que no li valia massa l'empat, ha arriscat deixant a Germán avançat, jugant-se una defensa en inferioritat. Els àrbitres s'han tret una rigorosa exclusió i els barcelonins han disposat d'un home de més, però l'equip local l'ha defensada molt bé.

És un empat molt valuós tenint en compte que s'ha aconseguit davant un equip que ja està classificat per a la final a 8 de la la Champions, en la qual fins ara només ha perdut un partit. I evidentment dóna confiança per als quarts de final contra el CN Barcelona, que seran a cara o creu, com la temporada passada. En aquella ocasió els de la Nova Escullera van passar tenint en factor piscina en contra. A veure si el Quadis pot fer el mateix i plantar-se a semifinals. El dia 1 de maig serà el primer episodi...

QUADIS CN MATARÓ 8-8 ATLÈTIC BARCELONETA

QUADIS CN MATARÓ: Mario Lloret, Ramiro Veich (1), Pitu Puig, Marc Corbalan (2), Raul Loste, Edu Mínguez, Lluc Bertran (2), Pol Barbena, Àlex Codina, Albert Merino, Samu Ruiz, Germán Yáñez (3).
BARCELONETA: Linares, Famera, Granados (1), Munárriz (1), Vrlic, Larumbe, Paul (2), Fran Fernàndez, Tahull (1), Perrone (2), Mallarach, Bustos (2).
PARCIALS: 2-2, 2-3, 3-1,1-2.