Beto Fernàndez: “Juguem amb cinc o sis jugadors a l'aigua formats a casa i això és el més important"

Parlem amb l'entrenador del Quadis Centre Natació Mataró abans de la gran cita d'aquest cap de setmana a la piscina mataronina

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dijous, 14 Febrer 2019 12:32

Esports 2013/2019, quadis cnm-cn sabadell
Beto Fernàndez és el timó del primer equip del CN Mataró des de fa més d'un lustre. Amb el seu lideratge, l'equip s'ha seguit consolidant a l'elit de la Divisió d'Honor i això no és pas poc, ja que, de forma progressiva, l'equip ha anat substituint peces de fora per substituts de casa. Els mataronins són una de les plantilles amb més pes de la gent del planter i això vol dir que l'equip compta amb arrelament i, per tant, és doblement amfitrió en una Copa del Rei que acullen per primera vegada.


Com arriba l'equip a la cita de la Copa?

Arribem bé. Potser a nivell de resultats venim d'una derrota però del partit de dissabte passat en traiem conclusions i sensacions molt bones. Vam poder corregir diversos aspectes del joc i a més crec que l'antecedent del partit del Sant Andreu ens pot venir bé, perquè la gent estarà doblement mentalitzada de la importància de guanyar. Veig l'equip en un bon estat de forma i mentalitzat.

El primer rival és el Sant Andreu, amb el que vau perdre en el darrer precedent.

Sí. A veure com podem acabar de preparar el partit en els darrers entrenaments previs. En aquest cas és molt important perquè serà un partit molt tàctic. Ens coneixem molt un equip i altre i costarà sorprendre. Nosaltres estem amb molta confiança i estarem a casa i això ens ha d'ajudar.

Com de decisiu serà el factor piscina per al teu equip?

El factor camp sempre compta, per a bé o per a mal. No és el mateix jugar a casa o a fora i en la majoria de casos juga a favor de l'amfitrió i esperem que així sigui. I sobretot espero que faci bon dia, que el temps ens respecti. No és només que no plogui, és que a casa nostra quan fa bo som millors. En un 90 per cent dels dies nosaltres entrenem en bones condicions. Estic segur que, si fa bon dia i la gent ens dóna suport com sempre, el jugar a casa pot ser determinant.

L'objectiu de màxims és arribar a la final?

Els objectius sempre han de ser de màxims, arribar el més amunt possible. I això és arribar a la final i, per què no, guanyar-la. On està escrit que no pugui ser així? El Barceloneta és molt favorit però nosaltres no renunciem a res. Fa quatre anys vam arribar a la final i els dos primers quarts els vam donar molta guerra. El Barceloneta és tota la selecció espanyola, un equip d'una plantilla espectacular. Però primer has d'arribar a jugar-hi i després has de jugar el partit. Hem fet bons partits contra ells i sense anar més lluny l'any passat hi vam empatar. Crec que no hem de pensar en res més que no sigui en competir al màxim.

Esports 2013/2019, quadis cnm-cn sabadell

Parles de la final de fa quatre anys. En què ha canviat l'equip des de llavors?

El Centre hem sabut construir un equip on el gran pes específic ha passat d'estar en mans de jugadors a fora a fer-ho en gent de casa. Fa quatre anys teníem jugadors amb molt de nivell que tenien un cost molt elevat i els hem anat substituint per gent de casa amb molt nivell. Tenim jugadors com el Pol Barbena amb només 23 anys i del tot consolidat. O juguem amb en Lluc Bertran i els seus 18 anyets. Tenim un equip de molt nivell i molt de la casa. Actualment juguem amb cinc o sis jugadors a l'aigua que són de la casa i això és molt important.