Una vintena de tractors aturen l’expropiació forçosa d’un pagès

La Generalitat li reclama uns terrenys que utilitza per cultivar

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 17 Setembre 2014 13:34

Arenys protesta tractors

Una vintena de tractors es van concentrar dilluns davant l’Ajuntament d’Arenys de Mar per evitar que se signés l’acta d’expropiació d’una finca de dues hectàrees a un pagès del municipi.

Segons ha informat Unió de Pagesos (UP), durant l’agost el Departament de Territori i Sostenibilitat va notificar a Miquel Puig que se li expropiaria un terreny però que es pagaria més endavant, ja que el Govern no disposava de liquiditat. A més, tot i que fa uns anys el terreny va ser requalificat com a sol urbà, l’expropiació es vol fer pagant un import com a sòl rústic, segons ha explicat el sindicat. UP va aconseguir parar l’acta i forçar una reunió entre totes les parts per dies després.

Segons explicava Antoni Llimona, membre d’Unió de Pagesos, van ser un centenar de manifestants els que van aconseguir aturar l’acta d’expropiació amb una concentració. A més, el consistori va tancar les seves portes per evitar l’entrada de la notària que venia a signar l’expropiació. Al pagès afectat, Miquel Puig, “li demanen que ara cedeixi una de les dues hectàrees perquè hi puguin construir i que més endavant ja parlaran de les indemnitzacions”, ha comentat Llimona. El sindicat assegura que en cap moment s’ha negociat res i només s’ha fet una oferta per part de l’ens públic i per això celebra que totes les parts puguin seure per parlar-ne.