Arenys de Mar rep el requeriment de l’Audiència Nacional pel suport al 9N

L’alcaldessa considera la maniobra com una “nova manera de coaccionar la llibertat d’expressió”

  • Redacció - Ràdio Arenys
  • Dilluns, 06 Juny 2016 10:05

Maresme 2014/2015, ajuntament arenys de mar

Arenys de Mar va rebre la setmana passada el requeriment de l’Audiència Nacional perquè els faci arribar tota la informació relativa a la moció de suport al 9N que l’Ajuntament va aprovar el setembre del 2014.

La moció es va aprovar amb els 13 vots a favor de Junts per Arenys, ERC, la CUP i CiU, l’abstenció d’ICV i els 2 vots en contra del PSC –la regidora del PP no hi era present. Amb la causa del 9N oberta i en mans del jutge, els ajuntaments catalans que, com el d’Arenys de Mar van oferir el seu suport al 9N, han de facilitar la informació sobre les mocions aprovades a l’Audiència Nacional.

Tanmateix, l’alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, va assegurar que el que faran serà remetre’ls al web de l’Ajuntament on es pot trobar l’acta de la sessió plenària. Annabel Moreno diu que està molt tranquil·la perquè no “s’ha fet res malament”. Moreno va destacar que en el moment de la votació ho va fer com a representant d’ERC i, segons va assegurar, al seu partit no li fan por les amenaces i ho tornarien a fer.

L’alcaldessa, a més a més, denuncia que aquest requeriment és una “nova manera de l’Estat de coaccionar la llibertat d’expressió dels regidors i l'opinió de les institucions democràtiques d’àmbit local”.

 

,