Arrenca el procés participatiu de revisió del POUM

L’objectiu és que els habitants d’Argentona tinguin protagonisme en el procés

  • Redacció
  • Divendres, 14 Febrer 2014 10:31

Maresme 2013, Argentona aire

Juntament amb el Consell de la Vila, l’Ajuntament d’Argentona ha dissenyat un Programa de Participació ciutadana per a estimular la participació dels veïns i veïnes del municipi en el procés de revisió del POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal) i que arrencarà aquest mes de febrer amb la celebració d’unes sessions de debat obert i la distribució d’una enquesta que es repartirà a tots els domicilis.

La seva finalitat és que els habitants d’Argentona assumeixin un important protagonisme en les diferents fases del procés i el facin seu, aportant opinions i coneixements al llarg de l’elaboració del POUM.

Tallers participatius

La temàtica d’aquests tallers participatius programats, que es duran a terme durant tres dijous de manera consecutiva al Saló de Pedra d’Argentona, són ‘Medi ambient i sostenibilitat urbana’ el 27 febrer, ‘Activitats econòmiques i serveis als ciutadans’ el 6 de març i ‘Model de desenvolupament urbà i mobilitat’ el 13 de març.

Amb materials com les aportacions d’aquests tallers participatius i de l’enquesta ciutadana, s’elaborarà l’avanç del Pla que, un cop aprovat, s’habilitarà a l’ajuntament l’Oficina del POUM, on tots els dimecres s’atendran les consultes particulars dels veïns i veïnes en relació amb el nou planejament i el seu estat d’elaboració i tramitació.  
En paral·lel també tindran llocs diverses reunions sectorials temàtiques amb els representants de les entitats i el teixit social, per tal d’abordar àmbits com els equipaments, els serveis o el desenvolupament econòmic del municipi.

A més, en breu s’activarà el web del POUM (www.poumargentona.com), on es disposarà de tota la informació del procés, així com una bústia de suggeriments per a què els ciutadans puguin fer arribar les seves aportacions.