El ple d’Argentona rebutja per àmplia majoria la RSAL

La votació formalitza el conflicte en defensa de l’autonomia local

  • Redacció
  • Dijous, 06 Març 2014 11:56

Maresme 2013, ordenances argentona

El ple de març va aprovar la formalització del conflicte en defensa de l’autonomia local contra la “Ley de Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local”, coneguda com a llei RSAL. Aquest projecte legislatiu del govern espanyol que modifica substancialment les competències municipals, ja ha estat rebutjat per 700 municipis catalans. 

Els ajuntaments, a través d’un manifest conjunt, entenen que amb aquesta llei es vulnera el “sistema institucional” i obliga a un canvi de model. La llei, segons un dictamen publicat pel Consell de Garanties Estatutàries divendres passat, vulnera els preceptes constitucionals i envaeix competències blindades als ajuntaments i a la Generalitat.
Tots els grups excepte Agrupació d’Argentona i el Partit Popular, van votar a favor de formalitzar el conflicte en defensa de l’autonomia local. El regidor d’AA, Fèlix Rosa, va optar per l’abstenció argumentant que tot i estar a favor de les mesures d’estalvi en les administracions, no comparteix del tot la retallada de competències als municipis.