El Ple porta a aprovació la baixada de l’IBI en un 1% el 2015

La CUP creu que el govern hauria d’apostar també per una revisió cadastral

  • Redacció
  • Dijous, 16 Octubre 2014 00:00

Maresme 2014/2015, argentona ple general

La taxa de l’IBI (Impost de Béns Immobles) s’abaixarà un 1% de mitjana a partir de l’1 de gener del 2015. Aquest és el principal canvi de les ordenances municipals que s’havia de portar a votació aquest dijous en un ple extraordinari. Així doncs, després de dos anys d’increments i d’un any de congelació, l’equip de govern complirà la seva promesa de rebaixar-lo.
A més, els propietaris encara podran gaudir de més bonificacions en aquest impost sempre que instal·lin plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum. Segons Pere Móra, regidor d’urbanisme i medi ambient, aquesta iniciativa es compensarà amb una rebaixa de l’IBI de fins al 50% durant tres anys.

La majoria de grups de l’oposició troben positiva la rebaixa de l’IBI i no la lliguen a la proximitat de les eleccions municipals. Des de la CUP, Eudald Calvo considera que l’equip de govern també hauria d’apostar per una nova revisió cadastral, ja que el valor dels habitatges ha baixat molt respecte el que tenia, ara fa cinc anys, quan es va fer la darrera revisió.