Neix ‘El Viver’, un espai cultural dedicat a la pagesia i la vida rural del Maresme

L’Ajuntament presentarà la proposta a la ciutadania el pròxim 2 d’octubre

  • Redacció// Foto: cedida
  • Dimarts, 22 Setembre 2015 00:00

Argentona 2014/2015, El Viver-argentona

‘El Viver - Centre d’Interpretació’ va obrir fa un parell de setmanes les seves portes per apropar a la població el món de la pagesia i la vida rural del Maresme.
Argentona disposa d’un nou espai cultural, aquesta vegada dedicat al món rural i de la pagesia. El Viver - Centre d’Interpretació és un espai temàtic en el qual s’exposen els estris i eines utilitzats a la finca d’El Viver durant dècades, i fotografies de l’Arxiu Municipal d’Argentona. L’antic edifici de les quadres conserva en el seu interior les cavallerisses originals i els abeuradors dels cavalls que tenia la finca d’El Viver, tant per a treballar la terra com per als carruatges de passatgers.

La part museística té quatre eixos vertebradors, que són les estacions de l’any, i que permeten explicar el cicle vital que se seguia al camp de forma completa. El Viver vol ser un espai polivalent, orientat a visites escolars i a grups, amb especial atenció als col·lectius més febles. Des de la Fundació Setba, que portarà la gestió de l’espai, s’organitzaran activitats adaptades per a cada col·lectiu: tallers artístics i agrícoles, passejades, etc. La voluntat és que aquestes activitats es dissenyin conjuntament amb les entitats beneficiàries.

Finca històrica de masovers

El Viver d’Argentona ha estat una finca agrícola històrica gestionada durant tres generacions de masovers, fins a la dècada dels anys seixanta. A mesura que la pagesia  va anar desapareixent es va ordenar el territori, incorporant jardins i espais verds amb diversitat de vegetació i ara s’hi ha creat aquest espai.