L'oposició de Llavaneres presenta una moció de censura contra Bernat Graupera

El nou batlle serà Juan Garcia, el regidor no adscrit que l'alcalde va expulsar del govern municipal el març del 2013

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 19 Març 2014 11:43

Bernat Graupera, Alcalde de Llavaneres

L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres posarà la cirereta al mandat més convuls que es recorda el pròxim 29 de març. Els onze regidors de l'oposició han presentat una moció de censura contra l'alcalde de CiU, Bernat Graupera, que des de l'octubre només compta amb el suport dels tres regidors del PP i de dos dels sis regidors de CiU que van iniciar el mandat. L'oposició, amb dos regidors de CiU, dos regidors no adscrits (exregidors de CiU), tres d'ERC, dos de Gent de Llavaneres, un de SOS Llavaneres i una regidora del PSC han acordat que el relleu a l'alcaldia sigui Juan Garcia, l'exregidor de Via Pública que Graupera va expulsar el mes de març de 2013 per desavinences personals.

L'alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Bernat Graupera, té els dies comptats en el càrrec. Aquest dimarts, els grups de l'oposició han presentat una moció de censura com a conseqüència del "deteriorament sostingut" de la gestió municipal i el funcionament de l'Ajuntament. L'oposició retreu a l'actual alcaldia que hagi "restringit" l'accés a la informació als grups municipals. També li retreuen "comportaments irregulars" i el fet que s'hagin iniciat diverses investigacions per part de l'Oficina Antifrau i la Fiscalia que "situen l'Ajuntament en una inestabilitat permanent".

Des del 2013

La inestabilitat al consistori es va iniciar el març de 2013, quan l'alcalde va expulsar Juan Garcia, llavors regidor de Via Pública per desavinences personals. Es dóna la circumstància que ara Garcia serà qui el rellevi en el càrrec, fruit de l'acord de la resta de grups i regidors de l'oposició. A banda dels partits que ja eren oposició al govern de Graupera des del 2011 -ERC, Gent de Llavaneres, SOS Llavaneres i PSC- ara també formen part d'aquest grup el mateix Juan Garcia i tres regidors més de CiU que van abandonar e govern municipal el mes d'octubre. Un d'ells, a més, s'ha donat de baixa del partit. El ple està fixat per dissabte 29 de març a les dotze del migdia.