Quatre dies de Festa Major a Llavaneres

Des del protagonisme de la música d'avui a les barraques fins al castell de focs de diumenge, la tradició marca el programa d'actes de la festa.

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Divendres, 14 Juliol 2017 11:29

Maresme 2017, festa major LLavaneres-hotel cochambre

Sant Andreu de Llavaneres es vesteix de gala durant quatre dies, d'avui divendres a dilluns 17 amb motiu de la Festa Major de La Minerva, la cita anual on tots els llavanerencs i llavanerenques surten al carrer a gaudir i divertir-se amb els actes i activitats que des de l’Ajuntament s’han preparat per assegurar dies de diversió i gresca.

El programa d’activitats arriba, un cop més, farcit de propostes d’actes i activitats per a tots els gustos i edats. Joan Mora, alcalde del municipi, ha volgut destacar l’aposta del consistori per aportar noves propostes a la Festa i ha ressaltat que “s’ha fet un esforç per adaptar les activitats a les noves generacions, intentant maridar tradició i renovació”. Per la seva part, el regidor de Cultura i Festes, Xavier Noms, ha destacat “el caràcter festiu i integrador de l’oferta del programa de Festa Major d’aquest 2017” i ha volgut agrair, en nom de tot l’equip de govern, la feina feta pels membres de la Comissió de Festes i associacions de la vila.

La Festa Major comença avui de la mà de l’imitador Oriol Cruz, pregoner d’enguany.
Tot seguit tindrà lloc l’estrena de la “Sonada d’inici de Festa Major”, una peça musical de caràcter tradicional composta especialment per a l’ocasió pel musicòleg mataroní Pol Ducable, que serà interpretada conjuntament per diferents agrupacions del poble, com ara els Grallers d’El Casal, Batubanyuts, els alumnes de l’Escola de Música, a més de diversos músics locals.

Maresme 2017, festa major LLavaneres-hotel cochambre
Hotel Cochambre actuarà a la Festa Major de Llavaneres

Molta música

Tancaran la jornada les esperades actuacions musicals de les barraques joves amb el grup Roba Estesa. De cara a dissabte, destaquen la xeringada infantil i la festa de l’escuma; la cercavila amb gegants i colles de diversos indrets de Catalunya; el Correfoc i la Nit de Festa amb l’actuació d’Hotel Cochambre. I per al diumenge 16 de juliol s’han preparat un bon nombre de propostes, algunes de les quals són la pedalada popular; la missa concelebrada de Festa Major i una actuació castellera amb la Colla Jove dels Xiquets de Vilafranca. A la tarda tindrà lloc el tradicional concert i ball de gala amb l’Orquestra Selvatana.

El dilluns 17 de juliol, el darrer dia de la Festa Major, els més petits podran gaudir, entre altres propostes, dels inflables flotants a la piscina municipal. Al vespre hi haurà la cantada d’Havaneres i a les 22.45 la Festa Major 2017 es clourà amb el Castell de Focs amb la Pirotècnia Tomàs de Benicarló.