Vilassar de Mar acull avui la II Nit de les Lletres Maresmenques

La novel·la negra, o l'obra de Palau i Fabre seran alguns dels temes entorn els quals tindrà lloc l'acte

  • Laia Mulà
  • Dijous, 06 abril 2017 19:04

Maresme 2017, Nit de les lletres maresme

Després de l’èxit de la primera edició celebrada a Mataró, Òmnium Maresme aposta per la continuïtat de l’acte organitzant la IIa Nit de les Lletres Maresmenques a Vilassar de Mar amb l’objectiu de reivindicar la literatura comarcal.
La Nit proposarà un viatge pel Maresme descobrint autors i iniciatives literàries representatives de la riquesa de les lletres  la zona i se celebrarà a l'Espai Cultural Can Bisa el divendres 7 d'abril al vespre.

Els periodistes Mireia Llonch i Guillem Roset seran els encarregats de conduir l’acte amb l’acompanyament musical de la formació Bernat Casares Trio. A més, la Nit compta amb la col·laboració del Tecnocampus Mataró-Maresme, un suport basat en el compromís per la cultura que facilitarà la cobertura de l’acte.

És la segona edició de l'acte que promou Òmnium després de l'èxit de l'any passat

Més de 50 publicacions

Amb la voluntat d’impulsar el coneixement dels autors locals, Òmnium ha editat una llista amb les novetats dels últims anys publicades en català per escriptors vinculats al Maresme.
Les publicacions des de Sant Jordi de l’any passat superen els 50 títols en les categories de ficció, no ficció, poesia i infantil i juvenil. La llista seguirà oberta els pròxims dies perquè aquells escriptors que no hi constin puguin posar-se en contacte amb l’entitat.

L'obra de Palau i Fabre

La Nit recordarà l’obra de Palau i Fabre en l’any del centenari del seu naixement convidant Manel Guerrero, designat comissari de l’Any Palau i Fabre. L'acte se centrarà també en la novel·la negra de la mà de l'escriptor i director Sebastià Bennassar i comptarà amb l'escriptora Tina Vallès, guanyadora del premi Anagrama d'aquest any amb 'La memòria de l'arbre'.
A més, es destinarà un espai als infants parlant del treball escolar per incentivar la lectura dels més joves amb l'escola La Roureda de Tordera com a exemple.